20’lik diş çekimi fiyatları operasyonun büyüklüğüne göre değişir. 20’lik diş problemleri, kişinin 17 yaşı ile 25 yaşı arasında oluşmaya başlar. Halk arasında 20’lik diş diye tabir edilen bu dişlerin, ağızda bırakılması ya da çekilmesi durumu her zaman kaygı konusu olmuştur. Ancak bu dişlerde bir problem olması durumunda, dişlerin çürük olması durumunda, dişlerin çene kemiğine doğru şekilde kaynama olmadığı gibi durumlarda bu dişlerin mecburen çekilmesi gerekir.
20’lik diş çekimi nasıl yapılır
Diş hekiminiz dişlerinizin çekiminin gerekip gerekmediğine ancak bir röntgen çekimi sonrasında karar verir. Çene kemiği ile kaynaşmış ve yanlış bir açıya sahip olan 20’lik dişler, diğer dişlerin de yerlerinin kaymasına neden olabilir. Ayrıca bu dişlerin çürük olması ağızda kokuya neden olabilir. Dişin ne durumda olduğunu çene röntgeni sonrasında anlayan diş hekimi, bu dişin faydalı mı yoksa zararlı mı olduğuna karar vererek hareket eder.
20’lik diş çekimi
Dişlerin ne durumda olduğuna göre yapılması gereken operasyon da farklılık gösterebilir. O yüzden 20’lik diş çekimi fiyatları tamamen dişinizin yapısına göre farklılık gösterecektir. Diş hekiminiz nelerin gerekli olduğunu düşünerek size uygun bir fiyat söylemeye çalışacaktır. 20’lik dişin çene kemiği ile iyice kaynaşmış olması, açısı, çürük olup olmaması gibi birçok faktör bu fiyatı değiştirebilir. O yüzden öncelikle muayene için diş hekimine gitmeniz gerekir.
20’lik Diş Çekimi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?
Diş hekimine gitmiş olan hastanın 20’lik diş fiyatları neye göre belirlenir sorusuna yanıt aradığı ortadadır. Bu fiyatı etkileyen birden çok neden vardır. Öncelikle bu dişin çekilip çekilmemesi gerektiğine karar verilmelidir. Dişin çekilmesini gerektiren durumlar şu şekilde özetlenebilir:
- Çürük Olması Durumu
Ağız içerisinde biriken yiyecek parçacıkları gibi organik besinler, zamanla burada enfeksiyon oluşmasına neden olabilir. Bu enfeksiyon özellikle de yeni çıkmakta olan 20’lik dişin etrafını sarar. Bu yüzden 20’lik dişler diğer dişlere nazaran daha kolay çürüyebilir de denebilir. Bu tip çürüklerin tedavi edilmesi de oldukça zordur. Bu çürükler ağız kokusu, diş ağrısı ve ağız içerisinde apse oluşması gibi etkilere neden olabilmektedir.
- Diş Eti Hastalığı
20’lik dişin çıktığı kısımda yiyecek artıklarının birikmesi gibi problemler nedeniyle dişte enfeksiyon oluşabilir. Diş etinde oluşan apse dayanılması güç bir ağrıya neden olabilir. Ayrıca ağız kokusu gibi rahatsız edici etkiler oluşabilir. Apse zamanla şişme yapacağı için boğazda ve yanakta hem ağrıya hem de şişkinliğe de neden olabilir. Bu tarz durumlar olması durumunda 20’lik dişin çekilmesi daha doğru bir karar olacaktır.
- Dişin Oluşturduğu Baskıdan Oluşan Ağrı
Dişin çene kemiğine yanlış kaynaması sonucu, diş yanlış bir şekilde büyüyebilir. Bu büyüme diğer dişleri itekleyerek baskıya neden olabilir. Bu baskı dişlerde inanılmaz bir ağrıya neden olacaktır. Bu tarz durumlarda da yine 20’lik dişlerin çekilmesi gerekir.
- Dişlerin Çapraz Büyümesi
20’lik diş eğer çene kemiğine yanlış kaynamışsa ve yanlış bir açıyla büyüyorsa, bu durum diğer dişlerin iteklenmesine neden olacaktır. Diğer dişlere yapılan bu baskı hem ağrıya neden olur hem de dişlerde bir çapraz olma durumu varsa, bu durumun daha da ilerlemesine neden olacaktır.
- Kist Oluşması
Gömülü şekilde olan bir diş genel olarak kist oluşmasına neden olmaktadır. 20’lik dişler de genel olarak gömülü halde olduğu için, ağız içerisinde kist oluşumuna neden olabilir. Bu tür durumlarda da yine 20’lik dişlerin çekilmesi kararı diş hekimi tarafından verilir.
Dolayısıyla 20’lik diş çekiminde fiyatlar değişkenlik gösterse de ortalama bir fiyat listesi her klinikte bulunmaktadır.
Yirmilik Diş Çekimi Fiyatı
Yirmilik Diş Cekimi Fiyatı | KDV Dahil Fiyat |
Normal Diş Çekimi | 400 TL |
20’lik Diş Çekimi | 500 TL |
Yarı Gömülü | 750 TL |
Kemikli Tam Gömülü Diş | 1000 TL |
Kanal Uygulaması | 800 TL |
20’lik Diş Çekimi Kaç Yaşında Çektirilir?
20’lik diş çekimi kaç yaşında olmalı sorusunun yanıtı için en ideal yaş aralığı 14 ile 22 yaş arasıdır. Yanlış pozisyonda ve açıda büyüyen diş, bir rahatsızlığa sebep olsun veya olmasın, her ihtimalde de çekilmelidir. Bu çekilme işlemi birey ne kadar genç yaştayken yapılırsa o kadar faydalıdır. Hem tedavi sürecinin daha kısa sürebilmesi için hem de operasyonun daha kolay yapılabilmesi için, genç yaşlarda çekim yapmak daha iyi olacaktır. 40 yaşın daha da ilerisindeki vakalarda yapılan 20’lik diş çekimleri hem operasyonu daha zor kılar hem de dişlerin tedavi süreci daha da uzun sürecektir. İzmir İmplant tedavisi ile birlikte de 20’lik diş çekimi yapılması bazen tercih edilir.
20’lik diş fiyatları
20’lik Diş Çektirmeden Hayata Devam Edilir mi?
20’lik diş eğer yanlış bir pozisyonda büyüyorsa, bu durum er ya da geç kişinin rahatsızlık duymasına neden olacaktır. Diş açısının yanlış büyümesi dişlerin iteklenmesine, bu itekleme de dişlerin çapraz olmasına ve dişlerde ağrı olmasına neden olacaktır. Ayrıca yanlış açıda büyüyen diş, diş etinde apse oluşmasına ve bu apsenin boğaza ve yanağa kadar ağrı yapmasına neden olabilir. O yüzden mutlaka çekilmesi gerektiği anlaşılan 20’lik dişler ne kadar erken müdahale edilirse o kadar iyi olur.
20’lik diş
20’lik diş çektirmeden hayata devam edilir mi? sorusunun cevabını da bu şekilde almış olduk aslında. Eğer yanlış bir açı varsa veya 20’lik dişte çürüme varsa, bu dişlerin ilerleyen zamanlarda daha büyük ağrılara neden olacağı ve şikayetleri artıracağı aşikardır. O yüzden bireyin şikayetleri artmadan bir an önce diş hekimine gitmesi ve röntgen çekildikten sonrasında gerekli müdahalenin yapılmasını beklemesi gerekir.
Bu diş çektirme işlemi genellikle lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bölgenin uyuşturulması nedeniyle hastanın hiçbir ağrı hissetmeksizin dişini çektirmesi mümkün olmaktadır. Ancak tabii ki uygulanan basıncı ve dişlerdeki çıtırtıları hasta hisseder. Bu hissiyatı yaşayan insanlar abartılı bir şekilde başka insanlara da bu durumu anlattığı için, yanlış telkinler oluşmakta ve insanlar diş çektirmekten korkmaktadır. Yaşadığınız tüm kaygılarınızı diş hekiminiz ile görüştüğünüz zaman o size gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır. Abartılı anlatımlar korkulara neden olmamalıdır. Çünkü lokal anestezi nedeniyle herhangi bir ağrı hissetmeniz zaten mümkün olmayacaktır.
20’lik Dişler Önemsiz midir?
Eğer yanlış açı ile büyüyen ve çürük olan bir 20’lik diş mevcutsa, bu dişe müdahale edilmesi şarttır. İlerleyen zamanlarda bu dişin hem diğer dişlerin yapısını bozabileceği hem de farklı ağrılara neden olabileceği düşünüldüğü zaman, bu dişlere önemsiz demek pek mümkün olmayacaktır. Ne kadar genç yaşta müdahale edilirse süreç o kadar sağlıklı işleyecek ve tedavi de o kadar kolay olacaktır. Geç müdahale edilmesi, hem tedavi sürecini hem de dişe yapılması gereken operasyonu zorlaştıracaktır.
20’lik Diş Yapısı Nasıldır?
20’lik diş yapısı nasıldır sorusunun en güzel yanıtı, dişlerdeki 3. büyük azı dişinin bu dişler olduğunu söylemek olacaktır. Çiğneme fonksiyonunu en güzel şekilde yerine getiren dişlerden biri olduğu söylenebilir. Fakat genellikle bu dişin yanlış pozisyonda çıkması, çene kemiğine yanlış kaynaması ve gömülü diş olması nedeniyle bu dişin çürük olması problemleri ile karşılaşılır. Bu problemlerden biri ya da birkaçı ile karşılaşılması durumunda bu dişlerin çekilmesi gerekir. Bu karar diş hekiminin, hastada çene röntgenine baktıktan sonrasında karar verebileceği bir durumdur.
Cinsiyete Göre 20’lik Diş Çekiminin Önemi Var mıdır?
Cinsiyete göre 20’lik diş yapısı incelendiği zaman anlamlı bir farklılık olmadığı gözlemlenmektedir. Her iki cinsiyette de bu dişlerin 20’li yaşlarda geldiği görülmektedir. Ancak bazen 80’li yaşlarda bile bu dişlerin geldiği görülebilmektedir. 20’lik diş denmesinin nedeni genellikle bu yaşlarda gelmesinden kaynaklanmaktadır. Cinsiyete göre anlamlı bir farklılık olduğu söylenemez.
Tedaviniz hakkında destek almak ister misiniz?
Tedaviniz hakkında bilgi almak ister misiniz? Hasta koordinatörlerimiz sizlere tedavi sürecinizle ilgili hemen bilgi verebilir.