Gülüş estetiği tedavisinde yanak koridorları konumu önemlidir. Her insan geniş bir gülüşü sever. Gülüş estetiğinde gülümseme iyi görünür. Geniş bir gülümseyi sağlamak için yanak koridorlarının, diş ve çene konumlarını belirlemek önemlidir. Birinin gülüşüne bakıldığında göz aslında diş genişliğini görüntüler. Zihinlerimizde oluşan bu görüntü kemer diş görünümüdür. Dişlerin toplu halindeki ağız aralığındaki görünüm, gülüş estetiği çalışmasının odak noktasıdır. Ancak sadece ön dişlerin iyi bir görünüm için tasarlanması her zaman yeterli olmayabilir.
gülüş estetiği tasarımı izmir
Sayfa İçeriği
Bu durumlarda diş eti ve çene ile diş ilişkisi arasında da değişimler yapılır. Gülüş estetiği tedavisinde odaklanılan bazı noktalar şu şekildedir:
- Ağzın genişliği,
- Ağzın iç genişliği,
- Dudak Kalınlığı,
- Dişlerin Durumu(Boyutlar, Boşluklar, Varsa Çarpıklık vb.)
Bu noktalar sonucu tespit edilen durumda her insanın kendine özel gülüşü oluşur. İşte burada daha iyi bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler gülüş estetiği tedavisine başvurur. Gülüş estetiği tedavisinde bir gülüş tasarımı oluşturulur. Gülüş tasarımı, yukarıda odaklanılan noktalar olarak verdiğimiz alanlara göre çizilir.
gülüş tasarımı diş polikliniği
Dudaklar, gülümsenen an itibariyle diş arkının genişliği arasında yayılım gösterir. Bu yayılım sonucunda kemer görümündeki diş yapısı yani frontal dişler ve dudaklar gülüşün durumunu belirler. Gülüş estetiği işte bu alanlara odaklanır. Ancak çene yapısına göre bazen bu alanlardan daha fazlasında düzenleme yapmak gerekir. Ağzın gülümseme anında karanlıkta kalan bölümleri de bu sebeple gülümsemeyi etkiler. Genellikle ağızdaki karanlık koridorlar, dar bir diş kemerinin sonucudur. Bu bilgiler ışığında bakılırsa hastalarımız, ortodonti ve gülüş estetiği tedavilerini karıştırıyor. Ortodonti, dişlerin çarpık olmasını engellemeye odaklanır. Yetişkinlerde ise çarpık dişlerin tedavisiyle ilgilenir.
gülüş estetiği tasarımı cadde dental
Gülüş estetiği olarak kategorize ettiğimiz tedavi yöntemi, ortodonti ve diğer diş sağlığı tedavi yöntemlerinden faydalanır. Ortodonti hastalarımızda çene ve diş bölgesinin doğru bir biçimde çalışmasına devam etmesi hedeflenirken, gülüş tasarımında hastanın istediği görünümde gülüşe odaklanılması hedeflenir. Bu amaç doğrultusunda; dudak yapısı, diş boşlukları, implant, dolgu gibi diş hekimliğinde var olan tüm imkan ve beceriler kullanılır.
Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır?
Gülüş estetiği tasarımı hastanın ağız ve diş sağlığı durumuna göre yapılır. Uzman hekim bu noktada önerilerini gösterir. Hasta isteklerini belirtir ve yaklaşık son durumla ilgili görünümlere odaklanılır. Bunun sonucunda hekim, gerekliyse alanında uzman diğer kişiler ve teknisyenlerle iletişimde olur. Bilgi paylaşımlarından sonra bilgisayar destekli bir simülasyon hastaya gösterilir. Takip eden randevuda, hastaya diş varyasyonları ve olası sonuçları gösterilir. Hastaya uygulanacak tasarım kararlaştırıldığında, gülüş estetiği sürecine başlanır.
Gülüş estetiği süreci, diş beyazlatma veya lamine diş uygulaması gibi bir uygulama gerektirdiğinde tek seansta tamamlanır. Ancak çene cerrahisini de içeren tedavi yöntemleri gerekiyorsa, seans süreçleri farklılık gösterir.
Gülüş estetiği tasarımı, hastanın isteğine göre bilgisayar destekli programlar aracılığıyla yapılır. Gülüş estetiği tasarımının uygulanması ise hastanın isteği ile sahip olduğu diş ve ağız durumuna göre değişiklik gösterir.
Gülüş estetiği aşağıdaki operasyonların hepsi veya bazıları hekim tarafından seçildikten sonra yapılır.
- Diş Beyazlatma: Diş beyazlatma işlemi herkes için yapılması muhtemel hızlı bir estetik işlemdir. Renk özelliğini kaybetmiş dişler için ilk bakıştaki algıyı değiştirmek diş beyazlatma işlemi sayesinde mümkün olur. Lazer beyazlatma gibi yeni versiyonlar kullanılabilir. Lazer beyazlatma olarak kategorize edilen operasyonlar, diş beyazlatma kimyasalı uygulanan dişe lazer ışığının yönlendirilmesi işlemidir.
- Lamine Diş Uygulaması: Lamine diş kaplaması dişi kusursuz göstermenin en hızlı yöntemlerinden bir tanesidir. Her bir dişe tek tek uygulanır. Yapılan lamine diş uygulaması dişe yerleştirilen kaplamaların uygun konumlandırılması sonrası cilalanması işlemidir. Bu parlatma dişlerin kusursuz görünmesini sağlar.
- İmplant Uygulamaları: Gülüş estetiği işlemi uygulanacak hastanın eksik dişleri olması durumunda sık başvurulan tedavilerden bir tanesidir. Renk ve görünüm için iyileştirme işlemlerine başlamadan önce eksik dişler implant tedavisi ile tamamlanır.
- Yeniden Şekillendirme(Reshaping) İşlemi: Çenenin kapanmasına küçük engeller oluşturan uzun dişlerin düzenlenmesi için kullanılır. Çarpık veya uzun dişler, ağzın kapanması durumunda çenenin ekseni dışında birleşmesine neden olur. Bu durumda yeniden şekillendirme işlemi sayesinde küçük eksen kaymaları giderilmiş olur. Yeniden şekillendirme işlemi çarpık dişlerin görünümünü iyileştirmek için de kullanılır. Hekimler genelde, dişin tamamını kaybetmek istemediklerinde bu yönteme sıkça başvurur.
- Zirkonyum Diş Uygulaması: Zirkonyum diş uygulamaları dişin dış yüzeylerinin tamamının kaplanması işlemidir. Dişin tüm yüzeylerine kaplama yapılması için biraz diş küçültme işlemi uygulanabilir. Zirkonyum diş ve lamine diş zaman zaman karıştırılabilir. Lamine diş, dişin ön yüzüne hekim tarafından yerleştirilen kaplama, zirkonyum ise dişin görünür tüm yüzeyine eklenen kaplamalardır.
- Gummy Smile Operasyonu: İngilizcesi Gum Lift olan ve diş eti estetiği kategorisinde uygulanan işlemlerden bir tanesidir. Gülerken diş etlerinin fazlaca görünmesi “gummy smile” olarak adlandırılıyor. Diş eti estetiği tedavi yöntemlerinden biri kullanılır. Amaç gülerken diş etlerinin daha az görünmesini sağlamaktır.
Gülüş estetiği hekim açısından zorlu bir süreçtir. Hastanın isteklerinin dinlenmesi ve diş yapısına uygun çözümlerin sunulması gerekir. Diş hekimi bu noktada, diş teknisyenlerinden ve bilgisayar programlarından destek alır. Gülüş estetiği olarak kategorize edilen tedavi, diş hekimliğinin tüm dallarından faydalanır.
Gülüş Estetiği Riskli Midir?
Gülüş estetiği kesinlikle riskli bir operasyon değildir. Diş hekimleri, gülüş estetiği tedavisinde uyguladığı yöntemleri zaten birçok hastada ayrı ayrı uygular. Gülüş estetiği tedavisini hasta açısından farklılaştıran yön, hastaya uygun operasyonların sırasıyla gerçekleştiriliyor olmasıdır. Zirkonyum destekli köprü uygulaması yapılan bir operasyon sonrası diş eti estetiği de yapılabilir. Dolayısıyla diş estetiği tedavilerinin, iyi bir gülüş tasarımı ortaya çıkarmak için kullanılması riskli değildir.
gülüş estetiği riskli midir
Cadde Dental Diş Polikliniği olarak uzman hekimlerimizle birlikte dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen hastalara, gülüş estetiği tedavilerini uyguluyoruz. Bu operasyonlar sonrasında birçok hastamız ülkelerine takip eden günlerde geri dönüyor. Hekimlerimiz, istediğiniz gülüşe kavuşmanız için diş sağlığınıza göre önerilerde bulunuyor. Dolayısıyla nihai hedef, sakıncasız bir süreç yaşanması oluyor. Bu süreç sonrasında ise gözle ilk seferde görülebilir bir fark oluşması hedefleniyor. Alanında uzman hekimlerimizin, ağız sağlığınıza göre önerilerde bulunması ve tedaviler uygulaması sebebiyle gülüş estetiği operasyonlarında hasta açısından herhangi bir risk bulunmamaktadır.
Mükemmel Bir Gülüş Tasarımı Mümkün Mü?
Mükemmel bir gülüş tasarımı ortaya çıkarmak için en önemli aşama hastanın dinlendiği ve anlaşıldığı seanstır. Hastanın sahip olmak istediği yapı, hekimin müdahalesi ve yönlendirmesiyle tasarlanır. Bu aşamada diş hekimi, hastaya isteğinin mümkün olan halini göstermeyi hedefler. Bazı hastalar isteklerini belirtirken sadece beyaz görünümü anlatır. Bazıları ise kusursuz bir Hollywood gülüşüne sahip olmak ister. Buradaki mükemmellik kişiye göre değişkenlik gösterdiği için hekim mümkün olduğu kadar hastanın isteğine yaklaşacak bir süreç tasarımı yapmaya odaklanır.
Mükemmel gülüşteki altın oran, hastanın ulaşmayı hedeflediği gülüşteki görünüm ve hekimin vaat ettiği sonucun simülasyonudur. Estetik konularda uzmanlaşmış hekimler bu konuda oldukça başarılı sonuçlara ulaşır.
Yukarıdaki görüntü bir hekimin gülüş estetiği tasarımı sürecinde ilgilendiği değişkenleri göstermektedir. Her dişin fiziksel özellikleri ve birbirleriyle olan ilişkileri mükemmel bir gülüş tasarımı oluştururken kullanılır.
Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için:
Tedaviniz hakkında destek almak ister misiniz?
Tedaviniz hakkında bilgi almak ister misiniz? Hasta koordinatörlerimiz sizlere tedavi sürecinizle ilgili hemen bilgi verebilir.